kiek profielfoto 2021.jpg

Sterren op het doek 2014

Schermafbeelding-2015-01-18-om-22.08.04-

ts

Koptekst 1

Sterren op doek 2014, artikel AD

AD-artikel-Kiek_edited.jpg

Kiek Haket (Den haag, 1974)

Ik ben autodidact maar erfelijk belast met een moeder als portretschilder. Na haar overlijden heb ik letterlijk haar olieverfkoffer opgepakt en ben begonnen. Alles wat ik maak gaat over mensen, daarbij staat de kwetsbaarheid van de mens vaak centraal.  Het is een thema wat me raakt en waar ik middels mijn werk graag de aandacht op vestig.

Mijn werk is figuratief en ik werk overwegend met olieverf. Hierbij experimenteer ik met verschillende dragers. Van ongespannen doek, jute en olieverf op puur linnen tot het schilderen op boomstammen.

 

Mijn werk is drie keer verkozen voor de Zomerexpo van 2014, 2015 en 2016 in het Gemeentemuseum in Den Haag. Tevens zijn meerdere van mijn portretten geselecteerd voor  ‘Het weekend van het Nederlandse portret’ in Amsterdam (1e editie 2017 &  2e editie 2020) en ben ik gevraagd mee te werken voor het TV-programma Sterren op het doek (2014). Ik exposeer regelmatig tijdens de Lente- en Herfstsalon in Het Kadmium te Delft, ik ben lid van kunstenaarsvereniging Terra-Artprojects te Zoetermeer en ik ben voormalig lid van kunstenaarsvereniging Artibrak te Voorburg. Bij beide verenigingen heb ik meerdere malen geëxposeerd,  zowel solo als in een groep.

 

Mijn atelier bevindt zich in een creatief verzamelgebouw;  Het Alphagebouw, Van Alphenstraat 63, Voorburg. Ook heb een atelier met vaste modelopstelling in Pijnacker.

 

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen,  vul het formulier hieronder in of stuur een mailtje naar kiekhaket@gmail.com

Thanks for submitting!