Workshop portret op zondag in mijn atelier te Voorburg.

Heb je de wens om een portret te schilderen maar je weet eigenlijk niet hoe te beginnen? Of heb je wel de ideeën, maar de techniek nog niet (helemaal) onder de knie? Probeer dan eens een workshop van een dagdeel of een hele dag.

We beginnen ‘from scratch’. Je neemt een foto mee en die gaan we schetsen op het doek. We kijken naar compositie en de vorm van het gezicht. Vervolgens gaan we over naar kleur en techniek. Welke kleuren gaan we mengen en waarom? En de techniek; wat voor kwasten, welke toets, een medium of niet..  Het portret hoeft niet af. Het kan wel. Maar het gaat om de oefening,  het gaat om de kennis die je mee naar huis neemt. De kennis waar je ten alle tijden weer op kunt terugvallen als je vervolgens thuis aan de slag gaat. De technieken die je leert zijn geschikt voor het werken vanaf een foto maar ook voor het werken naar levend model.

Ik werk in kleine groepjes, zodat ik voldoende aandacht aan iedereen kan schenken.
Zodra er weer een workshopdag gepland wordt staat het hier op de site. Mocht je graag hierover op de hoogte gehouden worden; stuur een mailtje met je gegevens.

Contact:

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen laat het me weten en stuur een mailtje naar kiekhaket@gmail.com